Ταυτοποιήθηκε, μετά από έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η συμμετοχή ενός ακόμη δράστη στις ληστείες των ΕΛ.ΤΑ Αιγίου και Δαφνών Κλειτορίας που συνέβησαν πέρυσι το Δεκέμβριο.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη τρία άτομα που συμμετείχαν τόσο στις δύο ληστείες όσο και στη διευκόλυνση της διαφυγής των δραστών.

Σε βάρος του 37χρονου, του 29χρονου υπηκόου Αλβανίας που είχε συλληφθεί φέτος τον Ιανουάριο και των υπολοίπων τριών δραστών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπή.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποίησαν τα ευρήματα που συνέλεξαν από τους τόπους των ληστειών και της διαδρομής μέσω της οποίας διέφυγαν οι δράστες και αφού ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης κατάφεραν να εξακριβώσουν τη συμμετοχή και τα πλήρη στοιχεία του 37χρονου.

Σε ότι αφορά τον 37χρονο πέρα από τη συμμετοχή τους στις ληστείες ήταν το άτομο που τροφοδοτούσε τα μέλη της οργάνωσης με τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς (αχυράνρθωπους), τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να δυσχεράνουν το έργο των Αρχών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


 
Top