"Φίλε όχι, μην το κάνεις, μην πυροβολήσεις... ", φώναζαν δεκάδες παιδιά στον ανήλικο δράστη που φαίνεται όμως να ήταν αποφασισμένος. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πατέρα μαθητή και φίλου και των δύο (δράστη και θύματος). "Βρέθηκα εκεί από την πρώτη στιγμή. Μόλις άκουσα τους πυροβολισμούς έτρεξα, χωρίς παπούτσια, πήρα το μηχανάκι μου και έφτασα στο σχολείο. Οι σκηνές ήταν τραγικές. Τα παιδιά είχαν "παγώσει". Ο γιος μου, να φανταστείτε δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ...", λέει στο tempo24 o X.B.

Από άλλες μαρτυρίες, περαστικών εκείνη τη στιγμή από το σχολείο, φαίνεται να επικράτησε τεράστιος πανικός στη θέα της καραμπίνας. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κόντρα μεταξύ φίλων θα μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη.

Η Αστυνομία κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει στα χέρια της, μαρτυρίες για το πώς και τί συνέβη τα τελευταία λεπτά μεταξύ των δύο φίλων. Στην Κάτω Αχαΐα είναι συγκλονισμένοι. Όπως λέει ο κ. Χ.Β. τα παιδιά ήταν φίλοι και έκαναν παρέα. Κάτι όμως τον τελευταίο καιρό, είχε δηλητηριάσει τις σχέσεις τους. Αυτό διερευνάται από την Αστυνομία που φέρεται να έχει αρκετά στοιχεία για την υπόθεση. Τα προφίλ των δύο αγοριών και φίλων τους, έχουν κατακλυστεί από μηνύματα και φωτογραφίες. Η τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας είναι συγκλονισμένη και προβληματισμένη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 15χρονος δράστης, πυροβόλησε με καραμπίνα τον 17χρονο Γιώργο το απόγευμα της Κυριακής στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα. Ο 15χονος συνελήφθη όπως και η μητέρα του και χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σε βάρος του 15χρονου, οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες (13-9-2015) στις 19.30 ώρα, στην Κάτω Αχαΐα, στον εξωτερικό χώρο σχολικού συγκροτήματος, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εναντίον του 17χρονου, για προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο τελευταίος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Παναγιά η Βοήθεια».

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 17χρονο, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχαν διαπληκτιστεί, με τον τελευταίο να προκαλεί σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στην οικία του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κάλυκα φυσιγγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 15χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (14-9-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.


 
Top