Από την ερχόμενη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 ανοίγει για τη νέα περίοδο η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στην οδό Μαιζώνος παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα της μόνιμης συλλογής της.

Στην έκθεση που θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, θα φιλοξενούνται επίσης έργα, που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε προηγούμενες εκθέσεις καθώς και νεότερα αποκτήματα. Πρόκειται για τις δύο ελαιογραφίες με τίτλο «Μορφές» και «Ζευγάρι» του Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους και το έργο «Through regions of gold, 2009» της Μέλανι Πραποπούλου.

Οι φιλότεχνοι θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά έργα ζωγραφικής των εικαστικών δημιουργών Kλεοπάτρας Bαρβεροπούλου, Pάλλη Kοψίδη, Aπόστολου Γιαγιάνου, Άλκη Πιερράκου, Aπόστολου Λάβδα, Όπυς Zούνη, Νίκου Σεφεριάδη, Στάθη Ανδρουτσάκη, Χριστίνας Παπαβασιλείου, Ερνέστο Κάρτερ και Giuserre Clemente.

Επίσης η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά των καλλιτεχνών Α. Τάσσου, Βάσως Κατράκη, Φώτη Mαστιχιάδη, Γιάννη Στεφανάκη (Από το Ανθολόγιο Πατρινών Ποιητών 1950-1995), Άριας Κομιανού, Sandro Bracchitta και του Χέρμαν Μπλάουτ από τα βιβλία «Παραμύθια και Όνειρα,1995» σε ποίηση του Διονύση Καρατζά & «Συν Αισθήματα 1995» σε ποίηση του Διονύση Καρατζά & Σωτήρη Παστάκα.

Έργα μεικτής τεχνικής των Πάνου Mητσόπουλου, Παναγιώτη Φερεντίνου και το Κολάζ του Fred Emmerich συμπληρώνουν την έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται με έργα από την πρόσφατη σημαντική δωρεά των συλλεκτών Τάκη και Μαίρης Τσονάκα.

Από την συλλογή των προαναφερόμενων δωρητών παρουσιάζονται χαρακτικά των καλλιτεχνών Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Κώστα Λαχά, Νέστορα Βαρβέρη, Αλφόνσου Χόροβιτς, Γιάννη Μόραλη, Ράλλη Κοψίδη, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Γεώργιου Σικελιώτη, Τόνιας Νικολαΐδη, A. Tάσσου και Γιώργιου Σταθόπουλου.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από Τρίτη έως και Παρασκευή, 8.00π.μ έως 2.30μ.μ. και το Σάββατο 10.00π.μ έως 2.00μ.μ.


 
Top