Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας, ταιριάζει πολύ με φρέσκια σαλάτα

Υλικά


Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
10 γραμμάρια αντζούγια ψιλοκομμένη
500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
20 γραμμάρια κάππαρη
40 γραμμάρια ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
150 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνουμε, φυλάμε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι μα μυρίσει.
Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Σερβίρουμε με σαλάτα με μαρούλι και κρουτόνς.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγή: sidagi
 
Top