Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη όλων να μας σώσει κάποιο μαγικό χέρι από το χρέος της Ελλάδας που ασχολούμαστε εδώ κι ένα μήνα με ένα παραμύθι που δεν έχει μόνο δράκο: Εχει αμύθητα λεφτά, μυστηριώδη Τράπεζα, αρχαίους θεούς, μασόνους, διαστημόπλοια. Μαζική ψύχωση λόγω μέτρων ή η ελπίδα του καταδικασμένου που έχει το κεφάλι κάτω από το νερό;

Τίποτα δεν είναι επίσημα γνωστό για τον Αρτεμη Σώρρα. Ούτε το πρόσωπό του δεν υπάρχει καλά-καλά στο Google. Είναι γνωστό ότι κατάγεται από την Πάτρα. Μαζέψαμε κάποιες «πληροφορίες» από σκοτεινές πηγές και μάθαμε τα εξής:

Πριν από καιρό ο κ. Σώρρας, σε ένα μπαούλο της γιαγιάς, βρήκε τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής που κατά πολλούς αξιολογούνται ως αξίας 15 ευρώ. Ο κ. Σώρρας όταν τον ρωτάς τι επαγγέλλεται λέει ότι φτιάχνει ότι στερεό υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί για καύσιμο. Δηλαδή μπορεί να έχει την αποκλειστική πατέντα για να κάνει ένα αεροπλάνο να πετάει επί 3 μήνες χωρίς να ανεφοδιάζεται!

Έχει ή λέει ότι έχει τεράστιες γνωριμίες. Κληρίδης, Λαγκάρντ, Χριστόφιας, Έλληνες πολιτικοί, διεθνείς τραπεζίτες. Μέσα από εκεί προφανώς τάραξε τα νερά και ήρθε στην Ελλάδα σαν σωτήρας. Μένει στην Νέα Σμύρνη όταν είναι στην Ελλάδα και έχει τρία παιδιά. Λένε ότι έχει φοβερό λέγειν και απίστευτη πειθώ που μπορεί να σε βγάλει σε δύο ώρες πεθαμένο.

Λένε επίσης γι' αυτόν ότι μισεί το πολιτικό σύστημα και θεωρεί τους Έλληνες πολιτικούς προδότες. Νομίζεις ότι ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση αλλά δεν είναι ακροδεξιός. Δηλώνει πατριώτης, κάνει παρέα με αρχαιολάτρες αλλά δεν είναι αρχαιολάτρης. Δεν είναι μέλος της ομάδας Ε και ενώ έχει φίλους μασόνους πιθανόν δεν ανήκει σε στοά.

Τα αμύθητα ποσά


Εδώ και ένα μήνα πλημμύρισε ο ίδιος το internet με μια ιστορία σχετικά με την Τράπεζα Ανατολής και ότι ορισμένοι απόγονοι των μετόχων αυτών, που έχουν μετοχές αυτής της τράπεζας στα χέρια τους, δηλαδή ο ίδιος, αξίζουν 670 δισ. ευρώ η μια! Μια και μόνο μετοχή είναι αρκετή για να ξεχρεώσει σχεδόν 2 φορές η Ελλάδα.

Το παραμύθι του Σώρρα είναι ότι οι 4 μετοχές που βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς αξίζουν 760 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών. Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ! Όλο το χρυσό στον πλανήτη να μαζέψουμε, ούτε κατά προσέγγιση δεν πλησιάζει αυτό το ποσό.

Ο ίδιος λέει ότι έφτιαξε την εταιρεία ΕND για να σώσει την Ελλάδα, την Αλαμπάμα των ΗΠΑ και την Κύπρο. Ο συνεταίρος του Μανώλης Λαμπράκης υποστηρίζει ότι ο άγνωστος μέχρι σήμερα ελληνοαμερικανός «μεγιστάνας» Αρτέμης Σώρρας είναι κάτοχος απόκρυφης τεχνολογίας που γνώριζαν μόνο οι αρχαίοι Έλληνες. Και πρόλαβε να παίξει και στο ΝΒΑ στον ελεύθερό του χρόνο.

Σε συνέντευξη-παραλήρημα στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 ο Μανώλης Λαμπράκης της οργάνωσης End National Debt υποστηρίζει ότι ο κ. Σώρρας πούλησε στις ΗΠΑ «ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με μια πολύ υψηλή τεχνολογία». Μυστική τεχνολογία καυσίμων που όπως υποστηρίζει γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες από την εποχή του Απόλλωνος! Το αντάλλαγμα για τα πνευματικά δικαιώματα της «πολύ υψηλής τεχνολογίας» των αρχαίων Ελλήνων; Τα 3 τρισ. της περιουσίας του κ. Σώρρα.

Ως απόδειξη αυτού του ισχυρισμού του, ο κ. Λαμπράκης υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί είχαν στείλει στο διάστημα επί 17 μήνες ένα διαστημόπλοιο χωρίς καύσιμα.

Τον πίστεψαν !


Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που πίστεψαν για λίγο τις εξωφρενικές θεωρίες του Σώρρα και του Λαμπράκη. Μάλιστα, από τη στιγμή που στο παραμύθι αναμείχθηκε και το όνομα του Θεόδωρου Καρυώτη, «κολλητού» του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της END ως τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, πολλοί θεώρησαν ότι στην υπόθεση υπάρχει μια δόση αληθοφάνειας! Ο Λαμπράκης μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε μαζί τους στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε πέρυσι ως υπουργός Οικονομικών.

Είναι πάντως γεγονός ότι ο κ. Σώρρας συναντήθηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια, Πρόεδρο της Κύπρου, προσπαθώντας να τον εξαπατήσει ότι διαθέτει τα δισ. για να αποπληρώσει το χρέος της χώρας. Δεν έγινε πιστευτός και στράφηκε τότε στη σωτηρία της Ελλάδας!

Τράπεζα της Ανατολής υπήρχε, τα δισ. δεν υπάρχουν


Για την ιστορία, η τράπεζα Banque d'Orient ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Nationalbank für Deutschland το 1904, αλλά σχεδόν αμέσως αποχώρησαν οι Γερμανοί από το σχήμα. Η τράπεζα συνέχισε και είχε 3 υποκαταστήματα, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια.

Το 1923, η τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα στην Σμύρνη λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής. Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν καταστροφή για την τράπεζα, διότι το 1/3 του ενεργητικού της χάθηκε.

Το 1932, η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση ειδικής εκκαθάρισης, απορροφά την τράπεζα Ανατολής.

Υπήρξε και απάντηση της Εθνικής πάνω στο θέμα:


Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας.

Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Προφανώς στις δύο Τράπεζες δεν έγινε συγχώνευση με την κλασική μέθοδο, αλλά μάλλον έγινε μια βεβιασμένη συγχώνευση με ειδικούς όρους, ίσως λόγω της οικονομικής κατάστασης της τράπεζας. Έτσι πήραν οι μέτοχοι μια προκαταβολή και όταν τελείωσε η ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής, η Εθνική μάλλον βγήκε χαμένη.

Στο capital.gr διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες :


«Κάνοντας λίγη έρευνα, σκόνταψα πάνω σε μια δημοπρασία του eBay, όπου στις 2 Ιουλίου 2012, πουλήθηκε μια μετοχή της εν λόγω τράπεζας της Ανατολής προς $7,5 δολάρια πλέον έξοδα αποστολής.

Στη συνέχεια όμως, στις 20 Σεπτεμβρίου, η ίδια μετοχή πουλήθηκε προς $249 δολάρια!! Μια καθόλου άσχημα απόδοση αγαπητέ αναγνώστη!! Τέτοια απόδοση δεν έχει κάνει καμία μετοχή στον πλανήτη – τύφλα να έχει η AAPL.

Ένα λεπτό, όμως, η ιστορία έχει συνέχεια. Μόλις χτες που έγραφα αυτό το κείμενο, βλέπω ότι έχει βγει και άλλη μια δημοπρασία, αλλά αυτή τη φορά η τιμή εκκίνησης είναι $4.999.
Όχι δεν νομίζω ότι έχει στηθεί κάποιο παιχνίδι με σκοπό ορισμένοι να βγάλουν ένα κάλο μεροκάματο μέσω eBay. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτοί που κατέχουν αυτές τις μετοχές, πραγματικά πιστεύουν ότι τόσο αξίζουν.

Το ερώτημα είναι, οι υπόλοιποι γιατί το πιστεύουν αυτό;»

Πριν 3 ημέρες ο Αρτέμης Σώρρας έλεγε σε ομογενειακό ραδιόφωνο:

«'Γίνεται της πουτ@ν@ς. Αυτά τα ζώα... οι δημοσιογράφοι, αυτά τα καταραμένα τα παιδιά... Εμείς κάνουμε πολιτική... 'Εχουμε κοντά 3 τρισ... Θα σώσουμε και τις Πολιτείες της Αμερικής αν το ζητήσουν».

Σε «αποκλειστική του συνέντευξη» σε -κλειστού κυκλώματος- ραδιόφωνο, στην Aστόρια Νέας Υόρκης, 7 Οκτωβρίου 2012.

Πηγή: iefimerida
 
Top