Μία γαλάζια ανθρώπινη πινελιά σε ένα καταπράσινο καμβά που δημιούργησε η φύση. Φαίνεται πως και οι δύο έκαναν τη δημιουργική τους υπέρβαση και προέκυψε η εντυπωσιακή Λίμνη Πλαστήρα.

Με τον καιρό το ένα αφομοιώθηκε από το άλλο (λίμνη και φυσικό τοπίο) και τα δύο μαζί αποτελούν ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της χώρας μας. Ιδανικός τόπος για μία αγχολυτική εξόρμηση. Έτσι για να τονωθεί λίγο ο τοπικισμός μας και να διαπιστώσουμε πως η χώρα μας αξίζει λίγο περισσότερης προσοχής.

Ποιά όμως είναι η καλύτερη εποχή για την εκδρομή μας στην Λίμνη Πλαστήρα; Μα φυσικά όλες. Και αυτό γιατί το τοπίο είναι τόσο ζωντανό και με τόσο πολλές εναλλαγές που ποτέ δεν είναι ίδιο. Έπειτα είναι και ιδανική η γεωγραφική της θέση. Η Λίμνη Πλαστήρα σχεδόν ισαπέχει από Αθήνα (325 χλμ) και από Θεσσαλονίκη (250 χλμ) και αυτό την κάνει να φτάνεται εύκολα ακόμα και ένα απλό Σαββατοκύριακο.

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου καθώς διαθέτει εκτός από ονειρική ομορφιά πλήθος εντυπωσιακών αξιοθέατων.

Στην περιοχή θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα.

Τα χωριά της λίμνης Πλαστήρα


Η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά. Επισκεφτείτε τα και δείτε την εξαιρετική ενσωμάτωση στο φυσικό περιβάλλον και τα παραμυθένια τοπία που συνθέτουν. Κάποια από αυτά είναι πολύ τουριστικά ενώ κάποια άλλα σχεδόν άγνωστα και έρημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ένα έχει τις δικές του ομορφιές και τα ιδιαίτερα μυστικά του να αποκαλύψει.

Φαγητό & ποτό στη λίμνη Πλαστήρα


Η μαγειρική της περιοχής φημίζεται για τη γευστικότητα και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί. Η υψηλή διατροφική αξία συνδυάζεται με τη νοστιμιά με ένα μοναδικό τρόπο και δημιουργεί πιάτα που συναρπάζουν.

Συνδυάστε την εκδρομή σας στη λίμνη Πλαστήρα με ένα λουκούλλειο γεύμα στα εστιατόρια και τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη μαγευτική θέα και το ζεστό παραδοσιακό περιβάλλον.

Διαμονή


Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε τόσο ξενοδοχεία υπερπολυτελείας με πισίνες και spa όσο και παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια απόλυτα ταιριαστούς στο ονειρικό τοπίο της περιοχής. Όλα ανεξαιρέτως τα καταλύματα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο, ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης.


Ξενοδοχεία, ταβέρνες, μπαράκια, παραδοσιακοί ξενώνες και κάθε είδους επιχείρηση ξεφυτρώνουν καθημερινά, με τη βοήθεια και του Leader, και είναι έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες, που όλο και περισσότερο διαλέγουν την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα για μία ευχάριστη απόδραση.












Με πληροφορίες από οdigoslimnisplastira - plastiras-lake
 
Top